Home wat zijn zoonoses Een stukje geschiedenis Ziektemakers De ziektemakers Parasieten Bacterien Virussen Schimmels Insecten Meer links

Ziek door dieren

Een flinke niesbui, tranende ogen, je voelt je lamlendig. ZIEK. We krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Een veel gehoorde opmerking is dan " hij heeft mij aan gestoken", en met hij wordt dan een mens genoemd. Dat we ziek kunnen worden na contact met een zieke medemens, is algemeen bekend. Ook bekend is het ziek worden door het eten van bedorven etenswaren, maar er is nog een groep die ons ziek kan maken.... dieren.

Onze eigen hond of kat, landbouwhuisdieren, die irritante mug en wie heeft er al niet gehoord van die "gevaarlijke" teek die een boswandeling al tot een hachelijke onderneming maakt.
Op deze site vind je meer informatie over de ziektes die door dieren overgebracht kunnen worden, de gevaren, de risico' s en hoe je deze risico' s kan beperken.

Lees meer over:

Is wetenschap allemaal "de ver van mijn bed show" kijk dan eerst onder het item [inleiding] waarin eerst wat algemene zaken worden uitgelegd.
Ben je al redelijk op de hoogte van al die wetenschappelijke termen dan kan je verder kijken onder het item [ziektemakers].
En wie nog meer wilt weten over zoonosen zal ongetwijfeld de gewenste informatie vinden onder de " links"

Veel leesplezier