Country line dance


Country line dans.

Howdy, welkom op onze webpage over country dansen. Na 10 jaar stijldansen ontdekte we het line dansen en net zoals zoveel anderen waren we meteen verslaafd aan deze vorm van dansen.
Op deze pagina's vind je veel informatie over linedansen. Mocht je echter een dode link tegenkomen, leuke informatie hebben, links willen uitwisselen of iets anders laten weten, mail dan even.

Country line dans, alleen voor cowboys en cowgirls?
Bij het country line dansen denkt men in eerste instantie aan dwazen die terugdromen naar de tijden van het oude ruige Amerika.
Cowboys, indianen, het wilde westen en natuurlijk de typische country muziek waarop dan gedanst wordt.
Naturlijk doet de kleding waarin veel line dancers lopen dit ook een beetje vermoeden, maar wie verder kijkt in de wereld van linedansen zal snel ontdekken dat linedansen veel verder gaat.
Het linedansen in Nederland is geintroduceerd door de vele indonesiers die na de tweede wereldoorlog naar Nederland emigreerden. Vaak zijn country festiviteiten dan ook terug te vinden op de vele pasar malams die door heel Nederland plaats vinden.
Het line dansen sloeg echter snel over naar de Nederlanders zelf en de vele linedans clubs schoten als paddestoelen uit de grond. Tegenwoordig kan je in de weekenden bij heel wat clubs dan ook linedansen, en wie eens een dansavond of middag bezoekt van een line dans club zal snel zien dat daar niet alleen maar cowboys en cowgirls rondlopen. Line dansen is er voor iedereen.
Ook de muziek is vaak non-country (zoals de linedansers dan zeggen), kortom Country line dans is er voor iedereen.

Line dans... een leuke nieuwe hobby
Zelf zijn we in 2005 begonnen met country line dansen, gewoon als extra-tje bij het stijldansen maar inmiddels heeft line dansen dan toch onze voorkeur gekregen en zijn we nu iedere week bezig met linedansen.
Niet alleen lessen, maar ook vrije dansavonden en middagen en natuurlijk veel demo' s.
Line dansen is voor ons een actieve manier van bewegen geworden, het opzij zetten van de dagelijkse stress, en het bijtanken zodat we weer vrolijk verder kunnen.
Wij zijn met z'n tweetjes maar natuurlijk hoef je geen partner te hebben om met deze hobby te starten.


Op deze pagina's ...
Vind je veel informatie over line dansen. Een mooie start voor een leuke nieuwe hobby. Line dansen is meer dan alleen "Yihaaaa" , Line dansen is ... nou ja, probeer het gewoon zelf eens.

Wil je reageren, of iets melden, mail ons dan


Je kan ook je reactie in het gastenboek achterlaten.

Teken mijn gastenboek