Recepten met asperges


[Asperges bereiden]      [Asperges recepten]     

Asperges zijn maar kort verkrijgbaar, en dan is het dus snel genieten van deze asperges.


Asperges bereiden.
Welke asperges je lekker vind is zeer persoonlijk. De ene vind juist de dunne asperges lekker en voor de andere kan de asperge niet dik genoeg zijn.
Asperges zijn vanaf 1 april te koop tot eind juni in de winkels. Ga je liever bij de boer de asperges halen dan zal dat tot 24 juni kunnen, dan stopt de asperge oogst.
Tegenwoordig worden asperges ook in de kast gekweekt en daardoor nog eerder te krijgen en wie geen bezwaar heeft tegen asperges uit het buitenland kan bijna het hele jaar door wel asperges eten.
Als je de asperges gekocht hebt dan kan je ze het beste bewaren in een vochtige theedoek en in de koelkast.
Eenmaal gekochte asperges zijn het lekkerst als ze ook snel genuttigd worden. Asperges kunnen ook ingevroren worden maar dan zijn ze eigenlijk alleen lekker in gerechten en als soep, maar niet echt geschikt om ze gewoon als groente te eten.

De asperge moet eerst altijd geschild worden, dat gebeurd met een speciaal aspergemesje waarmee de schil verwijderd kan worden. Dit moet goed gebeuren want de schil is vaak houterig en dat maakt de asperge niet bepaald lekkerder. Ook moet 1 cm van de onderkant weggesneden worden.
Daarna moeten de asperges gekookt of gestoomd worden. Wij hebben een voorkeur voor het laatste.
Voor het koken eerst een pan water aan de kook brengen en dan de asperges toevoegen.5 minuten laten koken en dan de pan uitzetten en de asperges laten garen in het water gedurende 10-15 minuten. Hoe dikker de asperge des te langer de garingstijd.
Serveer de asperges met eieren, ham en een sausje.

Lekkere recepten met asperges.

Je kan asperges op heel veel manieren bereiden. Zelf vinden we de gewone asperge het lekkerst , met een sausje, ham en ei. Van de asperges die we invriezen verwerken we deze het liefst in
een pasta met zalm .
Hieronder vind je een aantal links waarin allerlei lekkere recepten beschreven zijn, gewoon dus eens proberen.

Asperge recepten
Asperge recepten
Receptenzoeker met Asperges
Veel recepten met asperges
Lekker plantaardig-asperges
157 asperge recepten van de webchef
Weetjes over asperges
Asperges-artisjok salade
Aspergerecepten
Asperges culinair
Asperge souffle
Asperge recepten van AH
Wijn en asperges